GDPR

Allt du behöver veta om GDPR.

– och hur du kan få ännu bättre service av oss

Vi gissar att du hört talas om det? Eftersom det kan kännas klurigt att överblicka vad allt betyder har vi valt att sammanfatta vad lagen innebär. Därför att du som vår gäst på ett enkelt sätt ska förstå hur vi tar hand om dina personuppgifter.

Vi har endast skrivit en förenklad sammanfattning av texten. Dessutom är det enkalre att förstå så här.

Vem är vi

Pausa hos oss på Ven
Organisationsnummer: 559048-4647

 

1. Allmänt om GDRP

Från den 25 maj 2018 gäller den nya Dataskyddsförordningen (GDPR). GDPR ersätter den befintliga Personuppgiftslagen (PUL) och gäller för alla EU-länder.

 

2. Beskrivning av GDPR

GDPR har följdaktligen tagits fram för att skydda dig som kund och dina rättigheter avseende hantering och spridning av dina personuppgifter. Framför allt är det för att du ska känna dig trygg med att dina registrerade uppgifter inte används fel. Sammanfattningsvis är nuvarande svenska PUL egentligen grunden till GDPR och merparten av PUL återfinns i GDPR.

 

3. Vad är en personuppgift?

En personuppgift är sådan data som på något sätt identifierar dig som person. Kort sagt namn, adress, telefon eller mejl. Icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter inkluderas inte. Med andra ord räknas detta som affärshemligheter och i många fall omfattas av bokföringsregler och redovisningsplikt.

 

4. Vem är Personuppgiftsansvarig?

Vi har övergripande personuppgiftsansvar. Det vill säga vårt företag ansvarar och bestämmer ändamålen för hantering, inhämtning och användning av de personuppgifter som du lämnar till oss.

 

5. Hur lagrar vi dina Personuppgifter?

Våra bokningssystem hanterar mängder med persondata.
Framför allt är det viktigt att skilja på vanliga och känsliga personuppgifter. För det första, känsliga uppgifter är till exempel etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse samt personuppgifter som rör hälsa. Pausa hos oss kommer aldrig att ta in och samla data om känsliga uppgifter. För det andra så finns det fria fält i bokningsmotor som kan komma in i vår databas. Dessa uppgifter kommer endast oss tillhanda om du som gäst väljer att fylla i dessa uppgifter, i annat fall är det inget som Pausa hos oss aktivt lagrar.

Så fungerar det: Du som gäst har alltid rätt att få ut en kopia på alla uppgifter som finns lagrade om dig, dessutom även sådant som lagras i fritextfält i vårt kundregister.

 

6. Nyheter och erbjudanden via mejl och sms

Önskar du efter ditt besök, fortsätta hålla kontakten med oss kan du via vår hemsida klicka i att du önskar få våra nyhetsbrev. Till exempel ger vi dig alltid de senaste nyheterna från oss, ta del av erbjudanden före alla andra, rabatter och en förhoppning om ännu bättre service.

Önskar du inte att vi håller kontakten med varandra efter ditt besök behöver du inte göra någonting.

Så fungerar det: Pausa hos oss behöver inte inhämta samtycke från dig som gäst om du bokar logi, konferens, fest eller restaurangbesök då ett kundavtal ingås när en bokning sker. Om du fortfarande efter ditt besök hos oss önskar nyheter och erbjudanden så måste du aktivt själv fylla i att du önskar det.

 

7. Vad sker vid en Personuppgiftsincident?

Om Pausa hos oss får ett dataintrång eller om en oavsiktlig förlust av personuppgifter inträffar kommer den personuppgiftsansvarige dokumentera incidenten och anmäla den till Datainspektionen och drabbade kunder.

 

8. Vad är ett Registerutdrag?

Om du har bokat en vistelse, en fest eller ett restaurangbesök har du rätt att få se de uppgifter som finns sparade om dig i våra bokningssystem.

Så fungerar det: Du har som har ingått i ett kundavtal med Pausa hos oss rätt att få information om vilka personuppgifter som lagrats om dig. För det första avser det sådana uppgifter som kan användas för att identifiera sig som person. För det andra avser det inte icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter då detta räknas som affärshemligheter.

 

9. Kan ni radera mig ur era system?

Du som har ingått i ett kundavtal med Pausa hos oss har rätt att få alla dina personuppgifter som finns lagrade om dig raderade. Tråkigt tycker vi eftersom vi gärna vill erbjuda dig nyheter och en ännu bättre service.

Så fungerar det: Du som har ingått ett kundavtal med Pausa hos oss har rätt att från och med den 25 maj 2018 få alla uppgifter som kan användas för att identifiera dig personligen borttagna. Detta avser sådana uppgifter som kan användas för att identifiera dig som person. Men å andra sidan, icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter inkluderas inte då detta räknas som affärshemligheter och i många fall omfattas av bokföringsregler och redovisningsplikt.

 

10. Hur fungerar GDPR i praktiken?

Pausa hos oss har redan infört eller kommer att införa nödvändiga funktioner för att administratörer i våra bokningssystem senast den 25 maj 2018 ska kunna hantera alla GDPR-förfrågningar och begäranden ifrån dig.

Registerutdrag
Framför allt kan alla som har ingått ett kundavtal med Pausa hos oss närsomhelst begära ut de uppgifter som finns lagrade. Likaså kan personuppgifter i fält, fritext, och som kan identifiera dig som gäst lämnas ut. Begäran görs till [email protected]

Informationsunderhåll
För att ändra dina personuppgifter som finns lagrade om dig vänder du dig till [email protected] för hjälp.

Nyheter och erbjudanden
Du som valt att få nyhetsbrev från Pausa hos oss kommer att få våra nyheter och erbjudanden först av alla via mejl eller sms. Förmodligen kommer vi också att skicka ut en blänkare när vi har event som vi tror att du är intresserad av.

Hoppas vi ses snart, under tiden kan du boka bord här!

Varmt välkommen till oss på Pausa hos oss!