Om Pausa hos oss

Pausa hos oss på Ven

Det gick, från ett litet sms till Malin, som är guldsmed på Ven, om att vi kanske kunde träffas för att utbyta lite inspiration till att vi fick köpa denna pärla på Ven, egentligen på bara några dagar.

Ett riktigt riktigt drömprojekt för oss båda och vi hoppas att ni också ska känna er varmt välkomna till vår pärla och njuta av vårt kök där vi lagar mat med kärlek och omtanke för en hållbar framtid.

Vi ser fram emot att träffa er alla och få er att trivas och må bra hos oss.

Vill ni läsa mer om oss, vad tidningar och press har sagt kan ni kika in här.

 

Pausa på Vejby Strand Hotel

…en annons om att de behövde någon som tog hand om restaurangen i Vejbystrand. Allt gick fint och vi serverade våra första gäster på onsdagen den 17 april 2019.

Det var en riktigt rolig tid och vi fick många nya vänner där. Men nu hade vi fått blodad tand och kände väl att vi ville hitta något som var vårt eget, på riktigt, i rätt storlek och med rätt känsla. Därför är vi galet glada över att restaurangen på Ven kom till oss.

 

Pausa i Helsingborg

Vi startade vårt Pausa hos oss bistro/kafé i Helsingborg 2016. Det var till påsken i en liten charmig lokal mitt i centrala Helsingborg på Nedre Långvinkelsgatan 9. En fantastisk lokal med ett vackert stavlimmat ekgolv och en gammal rosbuske utanför.

Lite uppfräschning, ny målarfärg, bytte ut plaststolarna som fanns sen tidigare. Släpade bordsskivor på parkeringen för att få den rätta ruffa känslan som vi ville ha.

Att laga mat från grunden och vara noga med vilka råvaror vi köper in, är viktigt för oss. Alla, både djur, natur och människa ska ha det bra. Därför valde vi att enbart ha naturvin, inga gifter och onödiga tillsatser.

Det var en fantastiskt rolig tid men vi gick ut lite för hårt i början där vi jobbade sju dagar i veckan från morgon till kväll vilket gjorde att vi till slut inte orkade längre och sålde vår lilla pärla. Det var inte utan vemod i hjärtat men det är bättre att stanna upp innan det är för sent.

Wojtek och jag bestämde oss för att utforska Frankrike under ett år där vi bodde på olika ställen som Marseillan, Montpellier, Thuir, Politg. Från landsbygd och badort till storstad där vi fick fantastiska upplevelser med otroligt god mat, gott vin och underbart väder. Vi kom hem i mars 2018 berikade med nya erfarenheter, vänner för livet och en massa upplevelser i bagaget.

Under vårt första år efter Frankrike arbetade vi med det vi gjort tidigare, marknadsföring och hemsidor men längtan efter att laga mat, träffa nya människor och få folk att njuta och må bra helt enkelt, tog över. Rätt var det var en dag så hittade vi…

 

Varmt välkomna!

Liselott Marklund & Wojtek Marczynski