Våra partners

Vi har valt ut de leverantörer vi vill jobba med. Vi vill vara sanna mot oss själva, naturen och våra gäster, genom att värna om naturen, råvarorna och hela processen från åkern till tallriken. Hållbarhet och omtanke i alla led är viktig nu mer än någonsin.

Vi blir påminda med jämna mellanrum vad som händer om exempelvis köttproduktionen fallerar, viner tas fram utan ärlighet och med enbart vinstmarginal som motiv.

Därför tycker vi det är viktigt att ha en bra relation med våra leverantörer där man känner förtroende, utbyta erfarenheter och bolla ideér, jobba med dem som tänker som oss, för en hållbar framtid.

 

 

 

Varalövs gårdsbutik

Varalövs gårdsbutik

De flesta av våra grönsaker och rotfrukter köper vi hos Varalövs gårdsbutik. De har egenodlade potatis och grönsaker som de plockar flera gånger om dagen. De har bl a 15 olika sorter potatis, tomater, gurkor, sallader, lökar, sparris och morötter.De gör egen sylt, saft, tomatsås, marmelad och ketchup.
Närproducerad mat året runt.

Wapnö gård

Wapnö gård

Mjölk från kor som har det bra, omsorg om både djur och personal ger bra produkter från ett litet gårdsmejeri. Kunskap präglar arbetet på ett hantverksmässigt sätt. Mjölk  hanteras varsamt för att behålla den naturliga smaken och konsistensen när den kommer från kons spene.

Gastro import

Gastro import

De älskar mat och de tycker att mat som är skapad från grunden med råvaror av hög kvalitet och en stor dos passion smakar bättre, precis som vi. Det är så de tänker på Gastro Import och det är det både de och vi strävar efter, att hitta de bästa produkterna och kombinationerna som förhöjer gästernas upplevelse.

Dryckeskompaniet

Dryckeskompaniet

Vi valde inte den största dryckesleverantören, vi valde en som är nära, lokal och liten som vi kan ha ett fint och bra samarbete med utan långa bindande avtal. Precis som vi vill ha det.

Vi valde lammet bland lejonen, och de har mer än 50 års erfarenhet av goda drycker och service.

Brödkultur 2.0

Brödkultur 2.0

Vårt goda surdegsbröd och bakverk kommer från Brödkultur 2.0. 

De älskar surdeg och baserar alla deras matbröd på det, de använder 90-100 % ekomjöl i bröden som är fria från tillsatser.

Petter och Jonatan testar gärna det mesta de kan få tag i om det så kommer från en liten vindmölla på kullahalvön…

Lindegrens

Lindegrens

Vi valde Lindegrens i Sinarpsdalen, Båstad för att vi tycker som dem att nötdjur och lamm ska få gå ute och beta på naturbetesmarker. Grisar ska få gå ute och ha gott om halm att rumla runt i. De driver gården helt ekologiskt och har personlig kontakt med alla deras djur.
Med eget slakteri och egen styckning kan de hålla höga krav och kontroll på hela kedjan. Det är en garanti för smak, mörhet och djurvälfärd.

Bondens skafferi

Bondens skafferi

En av våra partners som vi är mycket stolta över är Bondens Skafferi de hjälper oss att möta ert växande intresse för mat som odlas eller uppföds i trakten där vi själva lever och bor och samtidigt underlättar de för producenterna att få avsättning för sina varor.

De hämtar råvarorna hos bönderna och lämnar hos oss så vi kan servera er riktigt god mat.

Vi utnyttjar det rika innehållet i deras skafferi med traditionella råvaror och sällsynta smaker som bidrar till att göra det skånska köket till något speciellt!

Vin & Natur

Vin & Natur

Levande viner som ger lust till mer!
Deras fokus ligger på att förmedla vin med stark känsla av ursprung, personlig karaktär och ärligt uttryck. Vinbönderna de arbetar med ser styrkan i frukten de odlar och marken de brukar. Deras mål är att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.
Naturvin = vin utan skit

Dryckesbutiken

Dryckesbutiken

De importerar det som de älskar att dricka och inte får tillräckligt av. Gott. Spännande. Terroir troget.

De producenter de väljer att arbetar med brukar alla sina mark utan bekämpningsmedel, kemisk gödselmedel eller GMO. För det första plockas druvorna för hand. För det andra använda de inhemsk jäst och ingriper så lite som möjligt i källaren.

Sammanfattningsvis kan vi säga att med fantastiska produkter finns det inget behov av manipulation.