Våra partners

Vi tycker det är viktigt att presentera våra partners som vi har nära samarbete med. Stolta är vi över de skånska bönder som odlar med omtanke och för en hållbar framtid.

Här på Ven jobbar vi med närodlade, ekologiska och hållbara råvaror från Ven i första hand och i andra hand från Skåne. Därför har vi valt våra partners med omsorg. Jag och Wojtek vill att både djur, natur och människa ska få leva ett fint liv. Det vill säga ett naturligt kretslopp helt enkelt.

 Kort sagt tycker vi att det är viktigt att ha en bra relation med våra partners där man känner förtroende. Där vi kan utbyta erfarenheter och bolla ideér.

Bondens skafferi

Bondens skafferi

Det känns fint att handla av Bondens Skafferi. De hjälper oss att möta ert växande intresse för mat som odlas eller uppföds i trakten där vi själva lever. Samtidigt underlättar de för bönder och odlare att få avsättning för sina varor.

Våra partners

Bondens Skafferi hämtar råvaror hos bönder och lämnar hos oss så vi kan servera er riktigt god mat.
Att utnyttja det rika innehållet i deras skafferi med traditionella råvaror och sällsynta smaker och att det bidrar till att göra det skånska köket till något speciellt, det känns toppen! Vill du se vilka gårdar de arbetar med kan du göra det här.

Bondens Skafferi
Läs mer

Vi är mycket stolta över är Bondens Skafferi som hjälper oss att möta ert växande intresse för mat som odlas eller uppföds i trakten där vi själva lever och bor och samtidigt underlättar de för bönderna och odlarna att få avsättning för sina varor.
Bondens skafferi hämtar råvaror hos bönder och lämnar hos oss så vi kan servera er riktigt god mat.
Vi utnyttjar det rika innehållet i deras skafferi med traditionella råvaror och sällsynta smaker som bidrar till att göra det skånska köket till något speciellt!

Bokeslundsgården

Bokeslundsgården

Deras gård är en fristad för Svenska husdjursraser. De tycker att mat är viktigt och att den ska produceras på ett ansvarsfullt sätt. De förvaltar jorden för framtiden. Ekologiskt driver de sin gård och arbetar med djur och natur för att producera mat av bästa kvalité och smak.

Det lilla extra

De gör det lilla extra för djuren. Hönorna får krafsa i buskar efter mask och kalvarna får gå med sina mammor så länge som möjligt. I grönsakslandet arbetar de främst med gamla svenska sorter, men provar även på en del nyheter.

Bokuslundsgården
Läs mer

Vi köper från en gård som är en fristad för Svenska husdjursraser. De tycker att mat är viktigt och att den ska produceras på ett ansvarsfullt sätt så att de förvaltar jorden för framtiden. De driver sin gård ekologiskt och arbetar tillsammans med djur och natur för att producera mat av bästa kvalité och smak.
Vi tycker om att de de gör det lilla extra för djuren. Det kan vara att hönorna får krafsa i buskar efter mask eller att kalvarna får gå med sina mammor så länge som möjligt. I grönsakslandet arbetar de främst med gamla svenska sorter, men provar även på en del nyheter.

Vitaby Kyrkby Mejeri

Vitaby Kyrkby Mejeri

Vitaby Kyrkbys mejeri har vi valt eftersom vi vet att de tar hand om sina djur och driver gården ekologiskt. Ett småskaligt mejeri som producerar bl a mjölk, grädde, filbunke, creme fraiche och smör. Jorden på gården strax nedanför kyrkklockan har brukats av samma släkt i över nio generationer.

Allt vad de behöver

Det är viktigt att veta att det är mjölkbonden Anders och Cecilia som ser till att kossorna får allt de behöver. Som odlar deras vinterfoder på de kuperade åkrarna nedåt havet.

Vitaby Kyrkby Mejeri
Läs mer

Vi har valt Vitaby Kyrkbys mejeri eftersom vi vet att de tar hand om sina djur och driver gården ekologiskt. Det är ett småskaligt mejeri som producerar bl a mjölk, grädde, filbunke, creme fraiche och smör. Jorden på gården strax nedanför kyrkklockan har brukats av samma släkt i över nio generationer.
Vi tycker det är viktigt att veta att nuförtiden är det mjölkbonden Anders och Cecilia som ser till att kossorna får allt de behöver, och odlar deras vinterfoder på de kuperade åkrarna nedåt havet.

Kontext vin

Kontext vin

Namnet kommer från hans intresse för sammanhang.
Ingvar känner precis som vi att det är i sammanhang som saker får sin betydelse och det gäller även vin: sammanhanget det kommer ifrån och sammanhanget det dricks i. Han arbetar bara med små familjedrivna företag där hantverket och passionen står i centrum. Ingvars producenter arbetar ekologiskt, oftast utan andra tillsatser än en liten dos svavel, ibland inte ens det. Vi tror, liksom Ingvar, att vinerna trivs bäst under opretentiösa och avslappnade former.

Kontext Vin
Läs mer här

Namnet kommer från hans intresse för sammanhang.
Ingvar känner precis som vi att det är i sammanhang som saker får sin betydelse och det gäller även vin: sammanhanget det kommer ifrån och sammanhanget det dricks i. Han arbetar bara med små familjedrivna företag där hantverket och passionen står i centrum. Ingvars producenter arbetar ekologiskt, oftast utan andra tillsatser än en liten dos svavel, ibland inte ens det. Vi tror, liksom Ingvar, att vinerna trivs bäst under opretentiösa och avslappnade former.

Dryckesbutiken

Dryckesbutiken

Våra partners Ida och co importerar det som de älskar att dricka och inte får tillräckligt av. Gott. Spännande. Terroir troget.

Vi vet att de producenter de väljer att arbetar med brukar alla sina mark utan bekämpningsmedel, kemisk gödselmedel eller GMO. För det första plockas druvorna för hand. För det andra använder de inhemsk jäst och ingriper så lite som möjligt i källaren.

Sammanfattningsvis kan vi säga att med fantastiska produkter finns det inget behov av manipulation.

Dryckesbutiken
Läs mer här

Ida importerar det som de älskar att dricka och inte får tillräckligt av. Gott. Spännande. Terroir troget.
Vi vet att de producenter de väljer att arbetar med brukar alla sina mark utan bekämpningsmedel, kemisk gödselmedel eller GMO. För det första plockas druvorna för hand. För det andra använder de inhemsk jäst och ingriper så lite som möjligt i källaren.
Sammanfattningsvis kan vi säga att med fantastiska produkter finns det inget behov av manipulation.

Vin & Natur

Vin & Natur

Vi vill ha levande viner som ger lust till mer!
Deras fokus ligger på att förmedla vin med stark känsla av ursprung, personlig karaktär och ärligt uttryck. Vinbönderna de arbetar med ser styrkan i frukten de odlar och marken de brukar. Viktigast av allt är att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.
Kort sagt, Naturvin = vin utan skit

Vin & Natur
Läs mer här

Vi vill ha levande viner som ger lust till mer!
Deras fokus ligger på att förmedla vin med stark känsla av ursprung, personlig karaktär och ärligt uttryck. Vinbönderna de arbetar med ser styrkan i frukten de odlar och marken de brukar. Viktigast av allt är att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.
Kort sagt, Naturvin = vin utan skit

Hven Durum

Hven Durum

Vårt goda bröd och bakverk köper vi från våra partners på Hven Durum som ligger på Landsvägen 192 vid Uraniborg på Ven. 

Britta är den som går upp i ottan för att sätta degen så hon kan skjutsa in den första plåten i ugnen en stund senare, långt innan de flesta har hunnit slå upp de blå.

Redan 1989 började Britta och hennes man Lasse odla durumvete på Ven, som visade sig vara en perfekt jordmån för både durumvete och mycket annat som växer så det knakar här på ön.

Hven Durum
Läs mer här

Vi köper vårt goda bröd och bakverk från Hven Durum som ligger på Landsvägen 192 vid Uraniborg på Ven. 
Britta är den som går upp i ottan för att sätta degen så hon kan skjutsa in den första plåten i ugnen en stund senare, långt innan de flesta har hunnit slå upp de blå.
Redan 1989 började Britta och hennes man Lasse odla durumvete på Ven, som visade sig vara en perfekt jordmån för både durumvete och mycket annat som växer så det knakar här på ön.

Lindegrens

Lindegrens

Vi köper vårt kött från Lindegrens i Sinarpsdalen, Båstad för att vi tycker som dem att nötdjur och lamm ska få gå ute och beta på naturbetesmarker. Grisar ska få gå ute och ha gott om halm att rumla runt i. Lindegrens driver gården helt ekologiskt och har personlig kontakt med alla sina djur.
Med eget slakteri och egen styckning kan de hålla höga krav och kontroll på hela kedjan. Det är en garanti för smak, mörhet och djurvälfärd.

Det tycker vi känns bra att veta, att djuren har det bra.

Lindegrens
Läs mer här

Vi köper vårt kött från Lindegrens i Sinarpsdalen, Båstad för att vi tycker som dem att nötdjur och lamm ska få gå ute och beta på naturbetesmarker. Grisar ska få gå ute och ha gott om halm att rumla runt i. Lindegrens driver gården helt ekologiskt och har personlig kontakt med alla sina djur.
Med eget slakteri och egen styckning kan de hålla höga krav och kontroll på hela kedjan. Det är en garanti för smak, mörhet och djurvälfärd.
Det tycker vi känns bra att veta, att djuren har det bra.

Solde kafferosteri

Solde kafferosteri

De använder sig uteslutande av kaffe som är spårbart ner till bonde, gård eller tvättstation. Vi vet också att de strävar efter att hålla så få led mellan hen och dem och använder sig bara av importörer som de litar på. På det sättet vet dem och vi att arbetsförhållandena är bra och att naturen förvaltas på bästa sätt.

Det är lite dyrare, men vi vet också att det är mycket godare – både i kopp och själ.

Solde Kafferosteri
Läs mer här

Vi vet att de använder sig uteslutande av kaffe som är spårbart ner till bonde, gård eller tvättstation. Vi vet också att de strävar efter att hålla så få led mellan hen och dem och använder sig bara av importörer som de litar på. På det sättet vet dem och vi att arbetsförhållandena är bra och att naturen förvaltas på bästa sätt.
Vi vet att det är lite dyrare, men vi vet också att det är mycket godare – både i kopp och själ.