Skrivet om oss

Skrivet om oss, här publicerar vi vad andra tycker och tänker om Pausa hos oss, med andra ord vad som står i tidningar och press. 

White Guide

White Guide

Ven, september 2020. Av: White Guide. Klassificering: Rekommenderad

Pausa hos oss, trivsamt i fiskeboden

I en av de små röda fiskebodarna i det anrika fiskeläget Kyrkbacken hittas den nyöppnade restaurangen. På den inglasade verandan med havsutsikt i tre väderstreck samsas hemestrande skåningar på dagsutflykt, med svenska och danska seglare. En perfekt grillad bavette från Lindegrens i Båstad med en tät glossig rödvinssky slinker lätt ner. Även den prästoststinna krämiga grynotton med vetekorn, ostronskivling, solmogna tomater och krispiga vaxbönor får gästerna att le lyckligt. Vinlistan är naturlig, ölen och övrig dryck skånsk. Här serveras en stor portion gemytlig stämning, proffsig omhändertagande service och skånsk råvarukärlek – allt man behöver med andra, för en välgörande paus.

Läs artikeln på WHITEGUIDE.com

Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad

Ven, 12 juli 2020 Av: Louise Sillén Herzegh

Artistparet Anna-Lena och Sigge besöker..

I Kyrkbackens hamn ligger för övrigt en annan favorit, bistron Pausa hos oss på Ven, som drivs av goda vännerna Liselott Marklund och Wojtek Marczynski.
– Det låter kanske konstigt att säga om ett sådant här ställe, men de har världens godaste angusburgare. Och en riktigt bra dry martini, lovar Jan.

Läs mer på HD.se

Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad

Landskrona, 16 maj 2020 Av: Marjan Svab

De erbjuder gäster att pausa på Ven.

Krögarparet Liselott Marklund och Wojtek Marczynski lämnar Bjäre för Ven, och trycker på startknappen för en nyöppning av restaurang ”Pausa hos oss”. Närodlade och ekologiska råvaror, skånskt med internationell touch, lyder konceptet.

Läs mer på HD.se

Tidningen Hallå

Tidningen Hallå

ÄNGELHOLM, 25 september 2019 Av: Katarina Ekstrand

Pausa hos oss på första parkett

Liselott Marklund och Wojtek Marczynski har efter en lång resa landat i Vejbystrand. Med restaurangen Pausa hos oss hoppas de bli kvar ett tag. ”Vi har blivit accepterade av byborna, det känns varmt i hjärtat”, säger Liselott Marklund.

Det är gråmulet i Vejbystrand, men jag kan ändå förstå att Liselott Marklund och Wojtek Marczynski föll för just den här platsen.
Det är på bottenvåningen av Vejby Strand Hotell som paret i våras tog över driften av hotellets restaurang. Att den skulle heta Pausa var det ingen tvekan om. Paret har nämligen tidigare haft ett mindre ställe med samma namn, fast då i Helsingborg.

Läs mer på halla.se

Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad

ÄNGELHOLM, 5 oktober 2019 17:17 Av: Katarina Ekstrand

De vill få folk att pausa i Vejbystrand

Liselott Marklund och Wojtek Marczynski har efter en lång resa landat i Vejbystrand. Med restaurangen Pausa hos oss hoppas de bli kvar ett tag. ”Vi har blivit accepterade av byborna, det känns varmt i hjärtat”, säger Liselott Marklund.

Det är gråmulet i Vejbystrand, men jag kan ändå förstå att Liselott Marklund och Wojtek Marczynski föll för just den här platsen.
Det är på bottenvåningen av Vejby Strand Hotell som paret i våras tog över driften av hotellets restaurang. Att den skulle heta Pausa var det ingen tvekan om. Paret har nämligen tidigare haft ett mindre ställe med samma namn, fast då i Helsingborg…

Läs mer på HD.se

Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad

MAT & DRYCK, 15 november 2019 11:50 Av: Krogen Bild: Britt-Mari Olsson

Pausa med god mat och imponerande service

En blåsig kväll vid Skäldervikens strand kan man äta sig proppmätt utan att det kostar skjortan. Krögarparet Marklund/Marczynski har öppnat en enkel liten krog där allt krut läggs på matlagningen.

För några år sedan drev Liselott Marklund och Wojtek Marczynski bistro i Helsingborg. Ambitionen var naturliga råvaror med få tillsatser. Samma målsättning lever kvar i Vejby Strand Hotels restaurang Pausa hos oss, som de öppnade i våras.

På ett strandnära läge har det blivit något av en kvarterskrog. Lokalen är ganska liten och enkel, rätt opersonlig men funktionell. Stället måste nämligen vara lättskött när det bara är två i personalen…

TOTAL POÄNG: 16
Mat: 4
Mycket vällagat. Smakerna av de fina råvarorna får blomstra. Men lite mer sting i förrättssopporna vore önskvärt.

Service: 4
Väldigt uppmärksam och trevlig. Jobbar snabbt men omöjligt utan väntetider med endast två i personalen.

Atmosfär: 3
Helt okej som en kvarterskrog, däremot en ganska opersonlig lokal.

Prisvärde: 5
Här kan man äta mycket gott och bli proppmätt för en rimlig peng!

 

Läs mer på HD.se